Avokadoolja EKO 250ml – 6 st

Avokadoolja EKO 250ml – 6 st

Avokadoolja EKO 250ml – 6 st

Logga in för pris
STHLs avokadoolja har en mild och nötig smak av avokado och är ekologisk, kallpressad & extra virgin. Tack vare sin unika fettsammansättning och goda smak passar oljan utmärkt till all typ av matlagning – både kall och varm.

Avokadooljan är god att ringla över sallader, i dressingar, såser och marinader. Den är dessutom helt perfekt att använda i både stekpanna och ugn då den tål höga temperaturer (250°C). Avokadoolja är rik på enkelomättade fettsyror och ungefär 70 % av oljan består av oljesyra – en enkelomättad omega-9-fettsyra. Detta i kombination med dess rika innehåll av polyfenoler gör att den är mycket mer lämpad för matlagning än övriga vegetabiliska oljor.

Avokadoolja är en olja som utvinns från avokadofrukten genom kallpressning av dess kött och kärna.

Det är en växtbaserad olja som är rik på en mängd olika näringsämnen, inklusive hälsosamma fettsyror, vitaminer och antioxidanter. En av de största fördelarna med avokadoolja är dess höga halt av enkelomättade fettsyror som kallas för oleinsyra, vilket gör att oljan kan bidra till att sänka kolesterolet och minska risken för hjärtsjukdomar. Avokadoolja innehåller också linolsyra och linolensyra, som är essentiella fettsyror som kroppen inte kan producera själv och som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam hud och hårväxt.

Sammanfattningsvis är avokadoolja en hälsosam och mångsidig olja som kan användas för matlagning och som en naturlig hud- och hårvårdsprodukt.

Mer information
Bäst före 2024-12-31
EAN 7350118520086
Artikelnummer 059005-1
Tillverkningsland Polen
Ekologisk Ja
Fairtrade Nej
Glutenfri Ja
Sockerfri Ja
Mjölkfri Ja
Laktosfri Ja
Ingredienser 100 % extra virgin ekologisk avokadoolja.
Näringsdeklaration per 100g Energi 3760 kJ/900 kcal, Fett 100 g varav mättat fett 14 g, Kolhydrater 0,0 g varav sockerarter 0,0 g, Protein 0,0 g, Salt 0,00 g.
Förvaras Förvaras i rumstemperatur.
Producent STHL
Storlek / Mängd 24 x 250 ml
Write Your Own Review
Du recenserar:Avokadoolja EKO 250ml – 6 st
Avokadoolja kan användas för matlagning, eftersom den har en hög rökpunkt och kan tåla höga temperaturer utan att förlora sina näringsämnen. Den kan också användas som en naturlig hud- och hårvårdsprodukt på grund av sina fuktighetsgivande och antiinflammatoriska egenskaper. Avokadoolja absorberas lätt av huden och kan bidra till att lindra torrhet, irritation och inflammation.