Ciona Umami Fond 1L – 1 st
En unik smakförstärkare med naturlig sälta och tydliga inslag av umami – tillverkad av koncentrat från sjöpungar, Ciona Intestinalis.
Fondens smak är rik på umami och kokomi vilket ger anrättningen en djupare och mer fyllig smak, samtidigt som den i sig är neutral. Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten. En bra standardsmaksättare, precis som de bästa buljongerna på marknaden. Dryg i smaken och riklig sälta. Helt utan tillsatser eller konserveringsmedel – 100 % koncentrat av Ciona intestinalis.
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Bäst före | 2025-05-01 |
---|---|
Artikelnummer | 035003-1 |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | 100 % koncentrat av Ciona intestinalis. |
Näringsdeklaration per 100g | Energivärde: 375kj/90kcal, fett: <0,1g varav mättat fett <0,1g, kolhydrater: <1g, varav sockerarter 0,1g, Protein: 2,6g, Salt: 16,8 g |
Förvaras | Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år. Ej öppnad förpackning kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp |
Producent | Marine Taste |
Storlek / Mängd | 1 L |
Write Your Own Review
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda Ciona Umami Fond!
Svamprätter: Häll i några skvättar i stekpannan i slutet av stekningen.
Stekt sallad: Bryn vitlök och chili i olja, woka valfri sallad och skvätt över en matsked Ciona fond som woksås.
Hamburgare: 1 kg nötfärs, 1,5-2 msk Ciona fond, peppar (kan givetvis varieras med samma dosering i många färsrätter.)
Pasta Ciona: 3 msk olivolja, 1,5 msk Ciona fond samt hackad vitlök blandas och hälls över pastan. Fyll på med färska räkor, halva småtomater, blancherad broccoli och spetspaprika.