Ciona Umami Fond 5L – 1 st
En unik smakförstärkare med naturlig sälta och tydliga inslag av umami – tillverkad av koncentrat från sjöpungar, Ciona Intestinalis.
Fondens smak är rik på umami och kokomi vilket ger anrättningen en djupare och mer fyllig smak, samtidigt som den i sig är neutral. Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten. En bra standardsmaksättare, precis som de bästa buljongerna på marknaden. Dryg i smaken och riklig sälta. Helt utan tillsatser eller konserveringsmedel – 100 % koncentrat av Ciona intestinalis.
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Artikelnummer | 035005-1 |
---|---|
Ekologisk | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Fairtrade | Nej |
Ingredienser | 100 % koncentrat av Ciona intestinalis. |
Producent | Marine Taste |
Storlek / Mängd | 5 L |
Write Your Own Review
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda Ciona Umami Fond!
Svamprätter: Häll i några skvättar i stekpannan i slutet av stekningen.
Stekt sallad: Bryn vitlök och chili i olja, woka valfri sallad och skvätt över en matsked Ciona fond som woksås.
Hamburgare: 1 kg nötfärs, 1,5-2 msk Ciona fond, peppar (kan givetvis varieras med samma dosering i många färsrätter.)
Pasta Ciona: 3 msk olivolja, 1,5 msk Ciona fond samt hackad vitlök blandas och hälls över pastan. Fyll på med färska räkor, halva småtomater, blancherad broccoli och spetspaprika.