Fin dijonsenap 150g – 6 st

Fin dijonsenap 150g – 6 st

Fin dijonsenap 150g – 6 st

Logga in för pris
LissEllas Finsenap är en kraftfull osötad dijonsenap med mycket stark och ren senapssmak. Senapen är av fullkornstyp och ger en intensiv smakupplevelse, utan att ta över. Den är användbar till mycket, men extra god i såser och dressingar.
LissEllas Senap tillverkas i Dalarna, närmare bestämt i Garpenberg. Utan tillsatser och med lokalodlade senapsfrön blir resultatet ett mathantverk med äkta smak! Mycket känd och lokalt populär producent runt Dalarna som redan också börjat etablera sig i Norge och utvalda butiker, främst i Stockholmsregionen. 
Mer information
EAN 7350012371005
Artikelnummer 024006-1
Höjd 7,3cm
Bredd 7cm
Djup 7cm
Ekologisk Nej
Glutenfri Ja
Sockerfri Ja
Mjölkfri Ja
Laktosfri Ja
Fairtrade Nej
Ingredienser SENAPSFRÖ, vinäger, vatten, salt.
Näringsdeklaration per 100g Energi 806 KJ/ 194 kcal, Fett 15,0 g, varav mättat fett 0,7 g, Kolhydrater 8,6 g, varav sockerarter 2,3 g, Protein 9,2 g, Salt 3,1 g
Förvaras vid högst 25 °C oöppnad. Öppnad burk bör förvaras i kylskåp.
Producent LissEllas Senap
Storlek / Mängd 150 g
Write Your Own Review
Du recenserar:Fin dijonsenap 150g – 6 st
Här hittar du våra bästa recept och tips hur du kan använda LissEllas fin dijonsenap!

Detta är ett smakrikt recept på en ugnsbakad kål som passar perfekt till kötträtter.

Ingredienser:

1kg spetskål
0.5tsk salt

Marinad:

2 msk olivolja
1 msk japansk soja
2 tsk LissEllas fin dijonsenap
1 tsk honung
0.5 msk finriven ingefära(färsk)
0.5 citron, rivet skal och pressad saft

Såhär gör du: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär spetskålen i ca 6-8 lika stora klyftor och lägg på en plåt. Salta och ringla över marinaden. Rosta kålen i ugnen tills den fått en fin färg och är mjuk, detta brukar ta ca 30 min. Tuggmotståndet i kålen tillsammans med smakerna från senapen skapar en oslagbar kombo. Vi rekommenderar att servera den till ditt favoritkött.