FredChill Fänkål 130g – 6 st
FredChills älskade chili med fänkål och rostad vitlök – helt utan salt och e-ämnen. Passar extra bra till fisk, kyckling och grönsaker. Produceras på Åland med stor noggrannhet och omsorg!
Precis som de flesta andra frukter innehåller chili en massa nyttigheter, till exempel C-vitamin, B-vitamin samt både kalium, magnesium och järn. Det finns dessutom vetenskapliga studier som tyder på att ämnet capsaicin som finns i chili bidrar till ökad fettförbränning samt motverkar olika sjukdomar. Chili är alltså en riktig hälsoprodukt!
Ladda ner etikett med streckkod här!
Ladda ner etikett med streckkod här!
Bäst före | 2024-12-16 |
---|---|
EAN | 6429830111719 |
Artikelnummer | 052003-1 |
Höjd | 55mm |
Bredd | 54mm |
Djup | 54mm |
Tillverkningsland | Finland |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | Chili, fänkål och rostad vitlök. |
Förvaras | Torrt och svalt. |
Producent | FredChill |
Storlek / Mängd | 6 x 130 g |
Write Your Own Review
Torskrygg med FredChill Fänkål
4 pers
Tidsåtgång: 60 min
FredChill fänkålsmajjo:
1 tsk FredChill Fänkål (dosera efter smak & styrka)
1 dl majonnäs
Smörstekt torskrygg:
700g små nypotatisar
700g rödbetor
50g smör
4 st frysta torskryggsfiléer
salt, peppar
1,5 dl kapris
70g sockerärtor
1 knippe färsk dill
Gör så här
Mät upp och smaka av i en mindre del av detta så ni hittar eran hetta. Blanda sedan FredChill™ Fänkål med majonnäs. Ställ majjon svalt i en skål eller sprits.
Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 10–20 minuter beroende på potatisens storlek.
Skala rödbetorna och skär dem till stora klyftor. Koka dem i saltat vatten i 15–20 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna. Lägg de tinade torskryggsfiléerna i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Salta och peppra. När fisken nästan är klar lägg ner resten av smöret, kaprisen och halverade sockerärtor i stekpannan. Stek dessa med fisken i cirka 1-2 minuter.
Lägg upp potatis och rödbetor på tallrikarna. Ringla smöret och fördela ut sockerärtor och kapris runt om. Lägg på fisken, spritsa eller klicka på fänkålsmajjon och garnera med färsk dill.