Munkens havreflarn

Gör en ny variant på klassiska havreflarn med honung som smakar apelsin och kanel! Kent-Åke på Munkens Hälsa bjuder på sitt favoritrecept som smakar allra bäst när de görs på äkta svensk honung.

Tillagningstid 15 min | Ca 24 stycken

Så här gör du
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.

  • 3. Klicka ut drygt 1 msk smet på plåtar med bakplåtspapper.

  • 4. Grädda i mitten av ugnen cirka fem minuter.

  • 5. Låt svalna på en sval yta.

Tips! Havreflarnen går att variera med många andra spännande smaker. Testa att använda Munkens honung med apelsin och saffran, eller varför inte Munkens honung med whiskey?

Ingredienser
  • 75 g smör

  • 2 dl havregryn

  • 1 dl rårörsocker

  • 2 msk vispgrädde

  • 2 msk Munkens honung med smak av lime och kanel

  • 1/4 tsk bakpulver