Mintkladdkaka med polka

Kombinera två stora favoriter – kladdkaka och polkagrisar! Välj en klassisk polkagris för att få den rätta mintsmaken, eller varför inte testa en polkagris med smak av saltlakrits? Om man föredrar mindre mintsmak kan pepparmintsoljan uteslutas.

Tillagningstid 40 min | För 8 bitar

Så här gör du
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2. Smält smöret och vispa ägg och socker luftigt i en bunke.

  • 3. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner blandningen i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om.

  • 4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter är lagom) och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

  • 5. Låt kladdkakan svalna. Krossa därefter polkagrisen och strö valfri mängd över kakan.

Tips! Servera polkakladdkakan med vispad grädde, glass eller andra goda tillbehör.

Ingredienser
  • 150 g smör

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 dl kakao

  • 0,5 msk vaniljsocker

  • 2 krm salt

  • 3 krm pepparmintsolja

  • 1 valfri polkagris från Franssons Polkagrisar