Musselpulver 60g – 12 st

Musselpulver 60g – 12 st

Musselpulver 60g – 12 st

Logga in för pris
Musslor är supermat! Fullproppade med protein, omega-3 och en källa till viktiga mineraler som till exempel järn, selen och zink. 100% blåmussla från Bohuslän, utan tillsatser. 1 förpackning innehåller 60 gram musselpulver. (100 gram motsvarar cirka 100 musslor.)
Musselpulver är fantastisk smakförstärkare med naturlig sälta som ger mycket umami. Pulvret lyfter fram och fördjupar andra smaker och ger en fyllighet till maträtten. Musselfeeds musselpulver är en helt ren produkt utan några tillsatser – bara 100 % blåmussla från Bohuslän, varsamt torkad till ett pulver på Orust. Musselfeed använder musslor som sorteras bort inom musselindustrin för att de är för små eller för att det är kalk på skalen. Genom att istället förädla köttet till pulver får vi en ny användbar, näringsrik ingrediens.
Mer information
Bäst före 2023-05-24
EAN 7300009079261
Artikelnummer 048000-1
Ekologisk Nej
Glutenfri Nej
Sockerfri Nej
Mjölkfri Nej
Laktosfri Nej
Fairtrade Nej
Ingredienser 100% blåmussla från Bohuslän, utan tillsatser.
Förvaras Torrt och svalt.
Producent Musselfeed
Storlek / Mängd 12 x 60 g
Write Your Own Review
Du recenserar:Musselpulver 60g – 12 st

Fisksoppa med saffran och chili

INGREDIENSER (4 port)

  • 400 g torskfilé eller sej
  • 300 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 2 tsk franska örter
  • 2,5dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 4 tsk musselpulver
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ röd chili

​GÖR SÅ HÄR

  • Skär fisken i kuber (cirka 3 cm)
  • Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök. Ta bort kärnor och finhacka chilin. 
  • Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, purjolök och chili med saffran, franska örter och musselpulver under omrörning cirka 2 min.
  • Tillsätt vin och låt sjuda i ca 2 min.
  • Tillsätt vatten, fond, grädde och crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda i soppan ca 4-5 min.
  • Servera direkt - gärna med ett riktigt gott bröd.