Musselpulver 60g – 12 st
Musselpulvret gör det enkelt att använda musslor i matlagningen. Det består av 100 % blåmussla, helt utan tillsatser. Däremot är det fullproppat med nyttigheter som protein, omega-3 och viktiga mineraler som järn, selen och zink.
Musslorna kommer från Scanfjords kravmärkta odlingar i Bohuslän. Här tar man tillvara på de musslor som inte passar till dagligvaruhandeln på grund av sin storlek eller defekter på skalet. De torkas sedan på Orust och blir till ett fantastiskt musselpulver. Gott och hållbart!
Musselpulvret är rikt på omega-3-fettsyror, glukosamin, kondroitin, och andra viktiga näringsämnen som kan bidra till att främja ledhälsa och minska inflammation.
Musselpulver från Musselfeed kan användas som ett tillskott för att stödja hälsan och välbefinnandet hos både människor och djur. Det kan också användas som ett naturligt alternativ till traditionella kosttillskott för ledhälsa.
Produkten är tillverkad av högkvalitativa ingredienser och är fri från tillsatser, konserveringsmedel och fyllnadsmedel. Musselpulvret är också lätt att använda och kan enkelt blandas med mat eller dryck för daglig användning.
Bäst före | 2024-04-20 |
---|---|
EAN | 7300009079261 |
Artikelnummer | 048000-1 |
Höjd | 155 mm |
Bredd | 58 mm |
Djup | 32 mm |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | 100% blåmussla från Bohuslän. |
Förvaras | Torrt och svalt. |
Producent | Musselfeed |
Storlek / Mängd | 12 x 60 g |
Fisksoppa med saffran och chili
INGREDIENSER (4 port)
- 400 g torskfilé eller sej
- 300 g laxfilé
- 1 vitlöksklyfta
- 1 st purjolök
- 1 msk olivolja
- 1 paket saffran
- 2 tsk franska örter
- 2,5dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 4 tsk musselpulver
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ röd chili
GÖR SÅ HÄR
- Skär fisken i kuber (cirka 3 cm)
- Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök. Ta bort kärnor och finhacka chilin.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, purjolök och chili med saffran, franska örter och musselpulver under omrörning cirka 2 min.
- Tillsätt vin och låt sjuda i ca 2 min.
- Tillsätt vatten, fond, grädde och crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda i soppan ca 4-5 min.
- Servera direkt - gärna med ett riktigt gott bröd.