Musselpulver 60g – 12 st

Musselpulver 60g – 12 st

Musselpulver 60g – 12 st

Logga in för pris
En fantastisk smakförstärkare med naturlig sälta som ger mycket umami och fördjupar andra smaker. Musselpulvret passar både den bekväma hemmakocken som enkelt vill förvandla en vitvinssås till en blåmusselsås – och den kreativa matlagaren som gärna tar ut svängarna i köket!

Musselpulvret gör det enkelt att använda musslor i matlagningen. Det består av 100 % blåmussla, helt utan tillsatser. Däremot är det fullproppat med nyttigheter som protein, omega-3 och viktiga mineraler som järn, selen och zink.

Musslorna kommer från Scanfjords kravmärkta odlingar i Bohuslän. Här tar man tillvara på de musslor som inte passar till dagligvaruhandeln på grund av sin storlek eller defekter på skalet. De torkas sedan på Orust och blir till ett fantastiskt musselpulver. Gott och hållbart!

Musselpulvret är rikt på omega-3-fettsyror, glukosamin, kondroitin, och andra viktiga näringsämnen som kan bidra till att främja ledhälsa och minska inflammation.

Musselpulver från Musselfeed kan användas som ett tillskott för att stödja hälsan och välbefinnandet hos både människor och djur. Det kan också användas som ett naturligt alternativ till traditionella kosttillskott för ledhälsa.

Produkten är tillverkad av högkvalitativa ingredienser och är fri från tillsatser, konserveringsmedel och fyllnadsmedel. Musselpulvret är också lätt att använda och kan enkelt blandas med mat eller dryck för daglig användning.

 

 

Mer information
Bäst före 20250127
EAN 7300009079261
Artikelnummer 048000-1
Höjd 155 mm
Bredd 58 mm
Djup 32 mm
Tillverkningsland Sverige
Ekologisk Nej
Fairtrade Nej
Glutenfri Ja
Sockerfri Ja
Mjölkfri Ja
Laktosfri Ja
Ingredienser 100% blåmussla från Bohuslän.
Förvaras Torrt och svalt.
Producent Musselfeed
Storlek / Mängd 12 x 60 g
Write Your Own Review
Du recenserar:Musselpulver 60g – 12 st

Fisksoppa med saffran och chili

INGREDIENSER (4 port)

  • 400 g torskfilé eller sej
  • 300 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 2 tsk franska örter
  • 2,5dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 4 tsk musselpulver
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ röd chili

​GÖR SÅ HÄR

  • Skär fisken i kuber (cirka 3 cm)
  • Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök. Ta bort kärnor och finhacka chilin. 
  • Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, purjolök och chili med saffran, franska örter och musselpulver under omrörning cirka 2 min.
  • Tillsätt vin och låt sjuda i ca 2 min.
  • Tillsätt vatten, fond, grädde och crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda i soppan ca 4-5 min.
  • Servera direkt - gärna med ett riktigt gott bröd.
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!