Äppelbalsamvinäger EKO 195 ml

Ekologisk äppelbalsamvinäger, tillverkad av Malmö Vinägerfabrik. En balsamvinäger gjord med äppelsorten Elstar – ett äpple som skapades genom att korsa Ingrid Marie med Golden Delicious. Den odlas i skånska Brusås och får på grund av sin fina smak spela huvudrollen i balsamvinägern.  

Äpplena blir till must, sedan cider och till sist vinäger. Därefter tillsätts reducerad must och den får vila några månader innan den tappas på flaska. På så sätt blir äppelbalsamvinägern rund och välbalanserad, samtidigt som den får hög densitet och en intensiv äppelkaraktär.

Malmö Vinägerfabriks äpplebalsamvinäger är helt ofiltrerad och opastöriserad. Använd den gärna för att tillföra balans och karaktär till ugnsrostade rotsaker, lagrad hårdost, grytor, såser och sallader.

169 kr

Jämförpris: 866.67 kr/l

ALLA KÖP INNAN KL 12 SKICKAS SAMMA VARDAG

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 500 KR TILL NÄRMASTE OMBUD

Produktinformation

Näringsdeklaration per 100g: Energi 380kJ/89kcal, Fett 0,0g varav mättat fett 0,0g, Kolhydrater 17,5g varav sockerarter 717,5g, Protein 0,5g, Kostfiber 0,0g, Salt 0,0g

Ingredienser: Opastöriserad och ofiltrerad must från ekologiska äppelsorterten Elstar, socker, samt ekologisk jäst och vinägerkultur. Ej fatlagrad. Syra 5%.

Storlek / Mängd: 195 ml

Om producenten