Lycktäppan delar här med sig av deras favoritrecept med Lycktäppans rapsolja - rotfrukter i ugn! Ett perfekt tillbehör till både kött, fisk eller vegetariska rätter. Använd de rotfrukter du gillar bäst och variera kryddning efter maträtt och säsong.
Tillagningstid 30 min | För 4 portioner
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Skala rödbetor, morötter, palsternackor och rödlök. Skär i stavar och klyftor.
3. Lägg allt i en ugnsform och blanda med rapsolja, flingsalt, svartpeppar och eventuella övriga kryddor.
4. Baka rotfrukterna i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills de har mjuknat och fått färg. Ta ut och vänd rotfrukterna ungefär efter halva tiden.
5. Ta ut ugnsformen. Smaka av och salta, peppra och krydda mer om det behövs.
300 g rödbetor
3 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
4 msk Lycktäppans rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
Valfri övrig kryddning, t.ex. timjan eller rosmarin