Rotfrukter i ugn

Lycktäppan delar här med sig av deras favoritrecept med Lycktäppans rapsolja - rotfrukter i ugn! Ett perfekt tillbehör till både kött, fisk eller vegetariska rätter. Använd de rotfrukter du gillar bäst och variera kryddning efter maträtt och säsong.

Tillagningstid 30 min | För 4 portioner

Så här gör du
  • 1. Sätt ugnen på 220°.

  • 2. Skala rödbetor, morötter, palsternackor och rödlök. Skär i stavar och klyftor.

  • 3. Lägg allt i en ugnsform och blanda med rapsolja, flingsalt, svartpeppar och eventuella övriga kryddor.

  • 4. Baka rotfrukterna i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills de har mjuknat och fått färg. Ta ut och vänd rotfrukterna ungefär efter halva tiden.

  • 5. Ta ut ugnsformen. Smaka av och salta, peppra och krydda mer om det behövs.

Ingredienser
  • 300 g rödbetor

  • 3 morötter

  • 2 palsternackor

  • 1 rödlök

  • 4 msk Lycktäppans rapsolja

  • Flingsalt

  • Svartpeppar

  • Valfri övrig kryddning, t.ex. timjan eller rosmarin