Svensk ljunghonung EKO 500g – 12 st

Svensk ljunghonung EKO 500g – 12 st

Svensk ljunghonung EKO 500g – 12 st

Logga in för pris
Svensk ekologisk ljunghonung från Munkens Hälsa – en helt fantastisk sorthonung av nektar från ljung. Ljunghonung anses vara en riktig hälsohonung eftersom den är antibakteriell, bakteriehämmande och motverkar infektioner.

Ljunghonung från Munkens Hälsa är en naturlig honung som är skördad från blommor av ljungväxter, vanligtvis Erica vulgaris, även känd som klockljung eller vanlig ljung.

Ljunghonung har en unik och karaktäristisk smak med en lätt sötma och en hint av syrlighet. Den är vanligtvis ljus till mellangul i färg och har en fast konsistens som gör den lätt att breda på bröd eller använda som naturligt sötningsmedel i drycker och matlagning.

Munkens Hälsas ljunghonung behåller alla de naturliga näringsämnena och enzymerna som finns i rå honung. Den är också ekologiskt och hållbart producerad, vilket innebär att den är fri från bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Ljunghonung anses ha olika hälsofördelar. Den sägs ha antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper samt vara bra för att lindra hosta och halsont. Den används också ibland som en naturlig sömntablett och sägs ha lugnande egenskaper.

Munkens Hälsas ljunghonung är förpackad i en stilren burk med elegant design. Den är också lämplig som present eller souvenir från Sverige, känt för sina vidsträckta vildmarker och rika biodiversitet.

Sammanfattningsvis är Munkens Hälsas ljunghonung en högkvalitativ, naturlig och ekologisk produkt med en unik smak och många potentiella hälsofördelar. Perfekt för alla som uppskattar äkta och autentisk honung från svenska vildmarker.


All honung från Munkens Hälsa kommer från ekologiska KRAV-märkta biodlingar runt om i Västmanland och är alltså helt svensk. Ljunghonungen produceras på tidigare brandhärjade områden där markerna har begränsad växtlighet med ljung som klart dominerande växt, vilket gör honungen sortren och av högsta kvalitet.

Mer information
Bäst före 2024-09-30
EAN 7350103030286
Artikelnummer 007001-1
Höjd 11,5cm
Bredd 7,5cm
Djup 7,5cm
Tillverkningsland Sverige
Ekologisk Ja
Fairtrade Nej
Glutenfri Ja
Sockerfri Nej
Mjölkfri Ja
Laktosfri Ja
Ingredienser Svensk kallslungad ljunghonung (max +32) direkt tappad på burken, vattenhalt max 20%.
Näringsdeklaration per 100g Energi;1420kj/340kcal, Fett; 0g, varav mättat fett; 0g, kolhydrat; 83g, varav sockerarter; 83g, protein; 0g, salt; 0g
Förvaras Förvaras i rumstemperatur (+ 18-22).
Producent Munkens Hälsa
Storlek / Mängd 500 g
Write Your Own Review
Du recenserar:Svensk ljunghonung EKO 500g – 12 st
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!