Historien om Dellback

Gustav Dellback växte upp på en gård mellan Eksjö och Aneby. I köket fylldes ofta luften av doften från bittermandel när tant Alice bakade sin paradrätt – ostkaka. På denna gård har Gustavs släkt brukat jord, mjölkat kor och stoppat korv i över ett sekel. Jordbruksarvet blev en nerv i Gustavs entreprenörskap, ostkakan ett smakminne för livet och grunden till passionen för god mat som produceras på hållbart sätt. En passion som han odlat vidare i sin karriär som ICA-handlare på landsbygd och i storstad, från Gränna och Malung till Örebro.


I varje stad och för varje ny resa har nya smaker och fler rätter lagts till i en gedigen samling matminnen. Nu sår Gustav ett nytt frö för framtidens lantbruk. Och för den svenska matkulturen. Dellback är Gustavs hyllning till ansvarsfulla matproducenter och hans sätt att värna om god mat i modern tid.

Hur arbetar Dellback med hållbarhet?

Vi jobbar mot det globala målet nr 12; Hållbar konsumtion och produktion. Hållbarhet genomsyrar därför alla beslut vi tar – hela vägen från producent till konsument. Vi har därför valt bort leveransalternativ som innebär onödigt långa resor för våra varor.

Våra producenter producerar ofta av varor från den egna odlingen eller annars i så hög grad som möjligt från närområdet. Vår kommunikation är ärlig och det gäller även våra producenter. Det framgår därför alltid tydligt var varan kommer från och är producerad. Varorna innehåller generellt också mindre tillsatser och e-nummer än annan massproducerad mat. Äkta, ärligt och gott – både för människa och miljö.

Vilka jobbar hos oss?

job4
Gustav Dellback
CEO & Founder
job1_1
Malin Thomasdotter
Administration