Historien om Dellback

Gustav Dellback växte upp på landet mellan Eksjö och Aneby. På denna jord har Gustavs släkt brukat jord, mjölkat kor och stoppat korv i över ett sekel. Jordbruksarvet och kärleken till småföretagare blev en nerv i Gustavs entreprenörskap. En passion som han odlat vidare i sin karriär som ICA-handlare på landsbygd och i storstad, från Gränna och Malung till Örebro.


I varje stad och för varje ny resa har nya smaker och fler rätter lagts till i en gedigen samling matminnen och slutsatser om utveckling som behöver ske. Nu sår Gustav ett nytt frö för framtidens och den svenska matkulturen. Dellback.se är Gustavs hyllning till ansvarsfulla matproducenter och hans sätt att värna om att ge rätt producenter en plats i framtidens matsystem. 

Hur arbetar Dellback med hållbarhet?

Vi jobbar mot det globala målen med huvudfokus på nr 8; Anständiga arbetsvilkor och ekonomisk tillväxt. Vi bidrar tydligt till branschens digitalisering och tillför genom det och vår arbetsmodell i övrigt en klart högre resurseffektivitet. Övergripande har vi också högt fokus på att genom våra sortimentsval bidra till den hållbarhetsomställning branschen är på väg in i. Hållbarhet genomsyrar alla beslut vi tar – och vi gör positiv påverkan även för målen nr 2 och nr 12.

Vår kommunikation är ärlig och det gäller även våra producenter. Det framgår därför alltid tydligt var varan kommer från och är producerad. Varorna är ofta producerade av egenodlade eller närodlade råvaror alternativt är innovativa livsmedel med tydlig hållbarhetsprofil.  Genom att hjälpa den rätta maten ut på marknaden bidrar vi till ett mer hållbart samhälle. Äkta, ärligt och gott – både för människa och miljö.

Vilka jobbar hos oss?

job4
Gustav Dellback
CEO & Founder Gustav@dellback.se
job1_1
Malin Thomasdotter
Administration Malin@dellback.se
Namnlo_s_design_21_
Sofia Svedberg
Operations & Marketing Sofia@dellback.se

Vi är stolta över

Årets nystartare 2021! Guldstänk som är Västerås största företagsträff där företagsamma hyllas blev vi utsedda till årets nystartare. Vi vann med motiveringen: Med hjärta för mathantverk, lokala producenter och hållbarhet har dellback.se hittat en lucka i marknaden. Genom en attraktiv marknadsplats för små lokala mathantverkare skapar företageten ny arena för landets småskaliga producenter att nå ut till nya kunder. Hållbarhet är nyckelordet som genomsyrar företaget i alla led – hela vägen från producent till butik och konsument”. 

Best sustainable food production promotion platform 2023! I juli 2023 fick vi utmärkelsen av EU business news.

Ska_rmavbild_2023-08-25_kl._09.07.49