Om oss

Historien om Dellback

Gustav Dellback växte upp på en gård mellan Eksjö och Aneby. I köket fylldes ofta luften av doften från bittermandel när tant Alice bakade sin paradrätt – ostkaka. På denna gård har Gustavs släkt brukat jord, mjölkat kor och stoppat korv i över ett sekel. Jordbruksarvet blev en nerv i Gustavs entreprenörskap, ostkakan ett smakminne för livet och grunden till passionen för äkta mathantverk. En passion som han odlat vidare i sin karriär som ICA-handlare på landsbygd och i storstad, från Gränna och Malung till Örebro. I varje stad och för varje ny resa har nya smaker och fler rätter lagts till i en gedigen samling matminnen. Nu sår Gustav ett nytt frö för framtidens lantbruk. Och för den svenska matkulturen. Dellback är Gustavs hyllning till mathantverkare och hans sätt att värna om ett traditionellt mathantverk i modern tid.

Hur arbetar Dellback med hållbarhet?

Vi jobbar mot det globala målet nr 12; Hållbar konsumtion och produktion. Hållbarhet genomsyrar därför alla beslut vi tar – hela vägen från producent till konsument. Vårt klimatpositiva lager drivs av solceller, vilket gör det möjligt att exempelvis ladda truckar och bilar med förnyelsebar el. Vi har även valt bort leveransalternativ som innebär onödigt långa resor för våra varor. Våra producenter producerar ofta av varor från den egna odlingen eller annars i så hög grad som möjligt från närområdet. Vår kommunikation är ärlig och det gäller även våra producenter. Det framgår därför alltid tydligt var varan kommer från och är producerad. Varorna innehåller generellt också mindre tillsatser och e-nummer än annan massproducerad mat. Äkta, ärligt och gott – både för människa och miljö.

Vilka jobbar hos oss

Malin Thomasdotter Administration
Sara Didriksson Marketing & Communication
Malin Svensson Business Development
Gustav Dellback CEO & Founder
Helen Resar Administration

Vill du jobba hos oss?

Dellback växer och vi är alltid öppna för nya personer som vill vara med på vår resa. Om du har kunskaper och erfaranheter som du tror skulle passa bra i vårt team får du gärna höra av dig till oss. Skicka din ansökan till gustav@dellback.se och berätta varför du tror att vi kan vara en bra match!

Våra utvalda vänner

Woman practicing on the beach
Man practicing on the beach
Woman drinks water form the bottle on the beach