Svensk Surdegsmakaroner Vete EKO – 12st

Svensk Surdegsmakaroner Vete EKO – 12st

Svensk Surdegsmakaroner Vete EKO – 12st

Logga in för pris
Svensk surdegsmakaroner gjord på vete. Ett KRAV-märkt och ekologisk mathantverk från Närke! Vinnare i Gastronomiska Matverk 2020!

Njut av vår svenska surdegspasta, gjord på ekologiskt vete från lokala gårdar! Den har samma användningsområde som vanlig pasta, men med alla fördelar som surdeg och svensk produktion ger.

Perfekt för dig som vill äta hälsosamt och hållbart. Vår pasta är av högsta kvalitet och produceras ansvarsfullt med hänsyn till miljö och djur. Genom att köpa den stödjer du lokala odlare och bidrar till en hållbar livsstil.

Upplev skillnaden med surdegspasta!

  • Smakrik och aromatisk: Surdegsjäsningen ger en unik och fyllig smak.
  • Hälsosammare: Lägre glykemiskt index och mer fibrer för en jämnare blodsockernivå.
  • Hållbart producerad: Ekologiskt vete från lokala gårdar och ansvarsfull produktion.
  • Stödjer lokalsamhället: Genom att köpa surdegspasta stödjer du svenska bönder och en hållbar framtid. Välj vår surdegspasta för en godare och mer hållbar måltid!
Mer information
Bäst före 2025-05-30
EAN 7350098624576
Artikelnummer 054002-1
Höjd 120 mm
Bredd 150 mm
Djup 80 mm
Tillverkningsland Sverige
Ekologisk Ja
Fairtrade Nej
Glutenfri Nej
Sockerfri Ja
Mjölkfri Ja
Laktosfri Ja
Ingredienser VETEmjöl, ÄGG, surdeg, salt
Näringsdeklaration per 100g Energi 672kJ/161kcal, Fett 1,95g summa mättade fettsyror 1,12g,
Producent LOKAL
Storlek / Mängd 350g x 12
Write Your Own Review
Du recenserar:Svensk Surdegsmakaroner Vete EKO – 12st

Surdegspasta i gräddig grönärtscrème

Recept 4 personer

INGREDIENSER:

  • Surdegspasta i pase á 350g
  • Gröna ärtor 100 g (Tinade, frysta)
  • Gul Lök 1 st
  • Grädde 3 dl
  • Vit vin i di
  • Grönsaksbuljong 0,5 tärning
  • Vitvinsvinäger 1 msk
  • Bladspenat 40 g
  • Smör 40 g
  • Salt
  • Svartpeppar fran kvarn

METOD:

  1. Finhacka löken, bryn smöret sa det blir gyllenbrunt, sautera löken i det brynta smöret ca 30 sekunder, (rör om i löken samtidigt).
  2. Tillsätt vinet koka en minut.
  3. Tillsätt grädden och buljongärningen, koka ca 5 min eller tills gräd-den börjat bli lite krämigare.
  4. Häll den varma gräddkämen över de tinade ärtorna i en mixer, mixa till en slät sås.
  5. Smaka av med vinägern salt och nymalen svartpeppar.
  6. Blanda den kokta pastan med den krämiga sasen och bladspenaten.

    Servera i en pastatalrik, vill man sả kan det vara gott med lite nyriven parmesanost, vill man så kan denna rätt även vara en del som ett tillbehör till en bit rökt fisk eller en bakad lax exempelvis eller bara toppa med lite räkor funkar också med ett stekt kycklingbröst.